Нагледно: Авиокомпания “RyanAir” пуска полети София - Варна от 1 август.

снимка на кацащ самолет на RyanAir на фона на небе със сиви облаци. Самолетът е в бяло и синьо и с логото на компанията.
Снимка на самолет на компанията RyanAir. Източник: Creative Commons.

Защо това е важно: Полетите ще се изпълняват пет пъти в седмицата и са част от разширения летен график на компанията. Това означава, че дестинацията София - Варна ще съществува до края на октомври. 


“Капитал” съобщиха, че на сайта на авиолинията могат да се открият билети за петък и неделя на приблизителна цена от 33 евро за двупосочно пътуване. Цената включва минималното количество багаж.


Това е първият път, в който компанията решава да се включи във вътрешните полети на страната. Обикновено те се обслужват от българските авиолинии, “България еър”. Колегите от “Капитал” припомнят, че преди време друга компания, “Wizz Air” се опита да направи същото, но без особен успех. Полети е имало до 2010 г., след това от март 2017 г. до октомври 2018 г., когато са преустановени окончателно. През февруари тази година, “Wizz Air” откри база в Бургас, откъдето обслужва седем нови маршрута до и от морския град.