Нагледно: Българската компания “Ендуросат” АД обяви космически тренировъчен лагер - 4 седмици в Родопите.

Илюстрация за тренировъчния лагер - на заден фон се виждат звездите в Космоса и част от Земята. Текстът е на английски и пише тренировъчен лагер космически предизвикателства, 16 август до 13 септември в Родопите, включи се сега, с подкрепата на Ендуросат и горе в средата е логото на програмата.
Илюстрация за тренировъчния лагер. Източник: Facebook страницата на "ЕндуроСат".

Защо това е важно: Тренировъчният лагер “Space Challenges” ще се проведе от 16 август до 13 септември в Родопите. Процесът за ранните кандидатури започна. Можете да се регистрирате тук. “ЕндуроСат” АД е българска компания, която произвежда нано-сателити, със седалище в София. Основана е през 2015 г. от Райчо Райчев. Компанията е една от малкото, които произвежда сателити и е била сред петте номинирани за най-добри стартъпи в сферата. 


По време на лагера ще имате възможността да се срещнете с водещи експерти и професионалисти в сферата на космонавтиката, да работите по трудни технически предизвикателства, да бъдете част от екип млади хора и да построите функциониращи прототипи, да научите основните научни и технологични принципи в космонавтиката, както и да се срещнете с инженерния екип на “ЕндуроСат”.


Организаторите напомнят, че участниците в програмата трябва да имат изключителна страст към Космоса, да работят усърдно, да споделят преживяването и да си сътрудничат с другите, да постигат резултати и да се учат, както и да се забавляват.


“ЕндуроСат” може да предложи стажове или истински работни позиции на най-добрите кадети от тренировъчния лагер. Пълната програма на лагера вижте тук.


Такса: няма такса за програмата. Участието е напълно безплатно, но местата са ограничени - само 20.


Програмата “Space Challenges” е водеща програма за космически науки и експоненциално развиващи се технологии в Източна Европа. Проектът се подкрепя от водещи експерти от НАСА, Европейска космическа агенция, Калифорнийски технологичен институт (Caltech), Масачузетски технологичен институт (MIT), Софийски университет “Св. Климент Охридски”, Технически университет - София, Университет “Оксфорд”, Университет “Станфорд” и много други лидерски организации.


“Капитал” разказва за последното финансиране, което получи компанията, и пътя към втория самостоятелен сателит в най-ниската орбита на Земята.