Нагледно: Campus X подкрепя български и чуждестранни технологични стартъпи с до 25% отстъпки за частни и споделени офиси.

Снимка на сградата на CampusX отвън.
Снимка на сградата на Campus X. Източник: Facebook страницата на Campus X.

Защо това е важно: Частният инкубатор Campus X предлага самостоятелни офиси, споделени работни пространства и има софтуерна академия. Целта на така наречения хъб е да събере всички компоненти на една технологична екосистема на едно място, за да може тя да просперира и да дава резултати. Инкубаторът се намира в район “Младост”, на бул. “Александър Малинов” 31. Припомняме Ви за началото на проекта с този материал на “Капитал”.


Споделените пространства на Campus X се ползват от над 60 водещи компании.


От преференциалните цени ще могат да се възползват български и чуждестранни стартиращи компании. Намаленията ще са 20% за всички офис планове, както и допълнителни 5% за компании, които са част от рисковите капиталови фондове - “Eleven Ventures” и “LAUNCHub Ventures”.


Кой може да се възползва от условията?


Има три условия, които от Campus X посочват, за да могат фирмите да получат отстъпки:

  • компанията да е в първа фаза на финансиране;
  • размерът на стартъпа да е до 50 души (без контракторите);
  • компанията да не е на повече от пет години.


“Много от тези компании са членове, партньори или участници в предишни наши начинания. Това е още един пример как колективните фокусирани усилия могат да донесат страхотни резултати за много кратък период от време”, каза един от съоснователите и главен изпълнителен директор на Campus X, Бойко Яръмов.


Това е възможност за стартъпите, тъй като те бяха едни от тези, които пострадаха най-сериозно по време на пандемията. “Bloomberg” съобщават, че около 70 хил. служители на технологичните стартъпи са били съкратени от началото на пандемията.


Проектът Campus X е започнат от трима от съоснователите на “Telerik”. Тук можете да видите схема с проекти, в които участват кадри, които са били част от “Telerik”.

Илюстрация на фирмите/проектите, които са свързани с кадри, работили в "Telerik". Източник: сайтът на CampusX. Телерик Наследство е в средата в кръгче, а от него се разклоняват различни линии - 4 на брой: основатели на Телерик, компании, които имат 2 или повече работили в Телерик, такива с 1 човек от Телерик, компании, в които участвали в телерик имат позитивно влияние. Бял фон и текст в синьо и зелено.
Илюстрация на фирмите/проектите, които са свързани с кадри, работили в "Telerik". Източник: сайтът на Campus X.