Нагледно: Фондация BCause набира кандидати за стипендиантската програма “Готови за успех” за учебната 2021/2022 г.

Червенооранжев фон. Вляво има абсолвентска шапка и писмо с панделка; вдясно нарисувана абсолвентска шапка с бели линии, в средата с бял текст пише Готови за успех, а отдолу е добавена жълта бележка, на която пише 1000 лв за ученици и 2500 лв за студенти.
Снимка: Сайтът на BCause.

Защо това е важно: Програмата “Готови за успех” подкрепя отлични ученици и студенти в държавни учебни заведения, загубили единия или двамата си родители, или израснали в специализирана институция.

BCause обяви началото на приема за стипендиантската програма за учебната 2021/2022 г. Срокът за подаване на документи е 8 октомври 2021 г. включително. Организаторите съобщават, че резултатите ще бъдат публикувани не по-късно от 29 октомври 2021 г. на сайта на Фондацията и във Facebook.

Кой може да кандидатства?

За стипендията за ученици могат да кандидатстват гимназисти, които ще бъдат 11 или 12 клас през тази учебна година. Размерът на стипендиите за ученици е 1000 лева годишно.

Приоритет на стипендиите за студенти са обучаващите се в медицински специалности - медицина, дентална медицина, рехабилитация и медицински сестри. BCause смята, че бъдещите лекари и сестри имат най-големи ограничения да работят паралелно с ученето си и най-дълго време се обучават и специализират с ниско възнаграждение. Стипендиите за студенти са 2 500 лева годишно.

Тази година също ще има специални стипендии за ученици и студенти от всички специалности, които са в особено затруднение да завършат образованието си.

Пълните условия за кандидатстване вижте тук.

Броят на отпуснатите стипендии се определя от набраните по програмата дарения.

За програмата

“Готови за успех” е програма на фондация BCause, която стартира в партньорство с Фондация “Сирак” през 2006 година. Стипендиите са осигурени изцяло от дарения, а водещ критерий е успехът на кандидатите. Минималният необходим успех е над 5.00 за студенти и над 5.50 за ученици. 

За повече информация можете да се свържете с Веселина Йорданова на телефон 0885 734 885.

От 2014 г. към Фондация BCause работи Център за предприемачество и обучения “Ринкър”, създаден да насърчава образованието, ученето през целия живот и да подпомага предприемачеството и развитието на бизнеса в България.