Нагледно: Френски скаути се включват в благотворителните дейности на Каритас-София.

Бял фон, карта на света в сиво, ръце и длани, които образуват формата на сърце, а межу тях са флаговете на България и Франция, както и логото на Каритас-София.
Снимката е илюстративна.

Защо това е важно: Българското национално радио (БНР) съобщи, че френски скаути от програмата на Каритас-София подпомагат благотворителните кампании на организацията. От публикацията става ясно, че младите участници ще имат възможност да осъществят свои идеи за подкрепа на хора в нужда. Ще се търсят решения на конкретни социални проблеми, които съвпадат с мисията на организацията:

  • подпомагане на хора от уязвими групи;
  • набиране на средства за каузите;
  • кампании за повишаване на осведомеността чрез социалните мрежи;
  • събития и занимания с образователен характер и др.

“Това е младежка доброволческа платформа, която цели да насърчава младежите с лидерски способности, които искат да развиват доброволчески каузи. Темите на събитията са неща, които идват от самите доброволци, които ние подкрепяме”, заяви за БНР Вихрен Митев от Каритас-София, ръководител на проекта за младежи - доброволци Young Caritas.

В кампаниите се включват френски скаутски групи, които идват в страната за доброволчески стаж и повечето от тях остават около месец в столицата. Проектът е вече на една година и има свой център, където може да се случват различни събития като обучения, презентации и др.


Още за проекта и впечатления на участниците, Мари и Юго, можете да чуете в разговора им с Божидар Янев за БНР.