Нагледно: Hyperscience - българска компания в областта на изкуствения интелект разширява дейността си в страната.

Стена с кафяв кожен диван и цветя вляво и вдясно от него. На стената има дървена рамка с черен фон и надпис, на който пише името на компанията - hyperscience.
Снимка от офиса на компанията в София. Източник: Facebook профилът на компанията.

Защо това е важно: Компанията съобщи, че през 2020 г. е увеличила броя на специалистите си трикратно. Hyperscience продължават да търсят и наемат нови хора. Фирмата наскоро се нанесе в по-голям офис в новия комплекс в София - NV Tower. 

Economic.bg съобщават, че към мoмeнтa пepcoнaлът нa ĸoмпaниятa в cвeтoвeн плaн нaбpoявa 300 cлyжитeли, а в Бългapия броят е oĸoлo 70. В страната в момента се търсят тaлaнти в cфepaтa нa мaшиннoтo oбyчeниe (Machine Learning), пpoдyĸтoвaтa и coфтyepнaтa paзpaбoтĸи.

Hyperscience е основана от Питър Бродски, Красимир Маринов и Владимир Цанков през 2014 г. в София. Вече оперира на четири континента с офиси в Ню Йорк, Торонто и Лондон. Компанията се занимава с автоматизация като използва изкуствения интелект, за да превърне документите на една организация в информация, която може да бъде прочетена от машини. Припомняме Ви историята на компанията в материал на “Капитал” от края на 2020 г.

През изминалата година компанията е събрала около 140 млн. долара външен капитал. За сравнение, най-ниският брутен вътрешен продукт на държава в света е този на Тувалу - около 48 млн. долара за 2020 г. Това е 2.9 пъти по-малко от събрания от Hyperscience капитал. Брутният вътрешен продукт на България за 2020 г. е около 69 млрд. долара. Това е 492 пъти повече от събрания капитал от компанията.

Илюстрация на "София Нагледно". Източник на данни за БВП: Световната банка.

“Целта на организацията ни е да дадeм силата и възможностите на нашите хора да дадат най-доброто от себе си, като същевременно се развиват професионално и личностно. Ако този нов офис ни помогне да постигнем тази цел, то това ще е доказателство за добре свършена работа”, казва Ина Георгиева, директор международно счетоводство.