Нагледно: Двоен брой ментори, семинар за генериране на идеи и двупосочни самолетни билети за победителите на първо място: какво да очакваме от седмото издание на StartUP Weekend?

илюстрация за събитие - лилав фон с различни нюанси, текст на английски и датата на провеждане, близалка в долния десен ъгъл
Илюстрация за събитието. Източник: StartUP@Blagoevgrad.

Защо това е важно: StartUP@Blagoevgrad е студентски клуб към Американския университет в България, който специализира в организирането на различни предприемачески събития. Фокусът им е да съберат на едно място както начинаещи предприемачи и експерти в съответните области, така и амбициозни студенти, които имат желанието да научат повече за пътя към успешния бизнес. 

Едно от най-големите събития, които клубът организира, е StartUP Weekend: 3-дневно състезание, в което участниците са поставени пред предизвикателството да измислят оригинална бизнес идея, да я разработят и да я представят пред жури от специалисти. Всеки човек с предприемчив дух може да се присъедини към събитието, където да разработи бизнес идея, която винаги е мечтал да превърне в реалност. Седмото издание на форума ще се проведе от 25 до 27 март. Състезателите ще получат професионално наставничество от ментори от различни индустрии, като всички те специализират в развитието на стартиращи компании. 

Тази година клубът прави две нововъведения. За първи път, откакто се провежда надпреварата, всички състезатели ще получат допълнително наставничество от менторите на BattlePass Studio в събота, 26 март. Избран брой представители на компанията ще присъстват, за да дадат насоки на екипите под формата на менторски сесии. 

Това е и първата година в историята на StartUP@Blagoevgrad, в която ще има двоен брой ментори за участниците. В допълнение на втората новост за това издание, клубът ще организира и семинар за генериране на идеи за тези, които ще участват, но се нуждаят от вдъхновение, за да намерят своята бизнес идея. Този семинар ще се проведе на 23 март, точно преди началото на уикенда, за да може екипите да се подготвят възможно най-добре. Семинарът ще бъде отворен и за цялата общност на университета.

Откриването на събитието е в петък вечер (25 март), като тогава отборите ще представят и идеите си. Те ще работят върху тях през уикенда и ще презентират пред журито в неделя, като ще се състезават за различни награди, включително и двупосочни самолетни билети за избрана дестинация за целия екип, спечелил първо място.

лилав фон, текст на английски и график на събитието по дни и часове.
Програма на събитието. Източник: StartUP@Blagoevgrad.