Нагледно: Клуб “Бродуей” представя "Кабаре" - вечният мюзикъл за неспирното шоу.

Кадър от представлението. Снимка: клуб "Бродуей".
Кадър от представлението. Снимка: клуб "Бродуей".

Защо това е важно: Запознайте се с клуб “Бродуей” към Американския университет в България. Той е създаден през 2007 от група студенти, които споделят възхищение към магията на мюзикъла. Всяка година, членовете на клуба работят по пресъздаването на една Бродуей продукция. Цялото представление е дело на 35 човека от 10 различни националности, които включват представители от България, Виетнам, САЩ, Албания, Сърбия, Косово, Бразилия, Белгия, Индия, Палестина и Мароко. 

През 2022 клубът бележи 15 години от създаването си и за да отбележат подобаващо повода, членовете избраха една от най-значимите Бродуей продукции - “Кабаре.” Позволете на брилянтния церемониалмайстор да ви приветства и пренесе в бохемски Берлин на 30-те години на ХХ-ти век и забравете всичките си грижи извън театъра. Дързък, провокативен, пищен и забавен, "Кабаре" е вечният мюзикъл за неспирното шоу. Проследете любовната история на Клиф и Сали - млад писател и неговата муза, и тази на Фраулайн Шнайдер и Хер Шулц - хазяйката и съседът, продавач на плодове. Ще оцелее ли вярата в любовта през тази ера, лишена от морали и хуманност? Сцената се превръща в алегория за Германия на навечерието на Втората световна война, а посланията в песните и поуките, които героите научават, са актуални и до днес. 

Клубът вярва в изкуството и в неговата сила и сега повече от всякога искат да го представят на българската публика. 

Мюзикълът ще бъде на английски със субтитри на български. Наред с актьорите, танцьорите и певците на клуба, на сцената ще бъде и оркестър с диригент Ганчо Ганчев. 

Представленията ще се състоят:

в Благоевград на 28, 29, 30 и 31 март от 20:00 часа в зала „Д-р Карл Джераси“

в София на 1 април от 20:00 часа и 2 април от 16:00 и 20:00 в кино-театър „Освобождение“

в Бургас на 6 април от 20:00 в драматичен театър „Адриана Будевска“

За първи път от своето създаване, клубът излиза извън пределите на България със специално представление на 4 април в Димитровград, Сърбия.  

За любителите на тематични партита, членовене са подготвили и изненада с бар The Steps. Те ще им гостуват на 9 април за едно незабравимо изживяване, наречено Кабаре. 

Билети могат да бъдат закупени онлайн тук: https://epaygo.bg/1010217451 

Ако още се колебаете дали да отидете, ето малка част от това, което предстои да изживеете: https://youtu.be/zymozhjch_Q 

Кадър от представлението. Снимка: клуб "Бродуей".
Кадър от представлението. Снимка: клуб "Бродуей".
Кадър от представлението. Снимка: клуб "Бродуей".
Кадър от представлението. Снимка: клуб "Бродуей".