Нагледно: Компанията “Елдрайв” разширява мрежата си за зареждане и наемане на електромобили с още 8 станции в София.

Снимка на станциите за зареждана не електрически автомобили на Eldrive. На фона се вижда бизнес сградата, към която са прикрепени.
Снимка на станциите. Източник: Facebook публикация на Eldrive.

Защо това е важно: Миналата седмица Ви разказахме за немския стартъп, Next.e.GO, който ще произвежда електромобили край Ловеч. На фона на потвърдената информация, искаме да обърнем внимание, че в София има възможности за придвижване с електромобили, макар те все още да не са толкова разпространени.


Локацията, на която “Елдрайв” поставят новите си станции, е ул. “Сребърна” 16, пред “Park Lane Office Center”. От фирмата съобщават, че са инсталирани седем броя АС станции с мощност 22 kW и една DC станция с мощност 24 kW.

Илюстрация от мобилното приложение на Eldrive. Вдясно се виждат и илюстрации на два телефона - Apple iOS и Android операционни системи.
Илюстрация от мобилното приложение на Eldrive.


Достъпът до станциите е денонощен с билет от системата на компанията.


Зареждането в мрежата на “Елдрайв” е възможно посредством мобилните приложения за iOS и Android, както и с пластика (карта).


“Елдрайв” е интегрирана платформа за електромобилност, която предоставя за ползване зарядни станции и електромобили под наем. Можете да научите повече за компанията на техния сайт.