Нагледно: Малките Пет Кьошета със специална коледна украса с кауза.

Коледна украса на малките Пет кьошета - виждат се коледни лампички, украса под формата на пчели, сгради и хора.
Коледна украса на малките Пет кьошета. Източник снимка: Imp-Act Agency.

Защо това е важно: На 8 декември, сряда, емблематичното кръстовище на малките Пет кьошета в центъра на столицата беше преобразено с коледна украса. Повод е работата на “мечешкия” отряд на WWF България. Ентусиазирани съседи от околността и Столична община (СО) помогнаха за преобразяването на улиците. Вечер там блести украса от пчели, мечки, дървета и други герои от зелените каузи на WWF България, които са били подкрепени и от Mastercard. В една от тях - каузата за устойчиво развитие - се включват и малките бизнеси от малките Пет кьошета. През декември те ще продават продукти, като процент от продажбите им ще бъде дарен за работата на “мечешкия” отряд на българския клон на WWF, който се грижи за дивите мечки.

Всеки, който желае, може да подкрепи кампанията с покупка от магазинчетата и местата за хапване: Слънце и луна, Zoya, Balkan Barber, Boutique Minó 1923, издателство “Рибка”, галерията за авторски бижута SABAI и новооткрития магазин на бранда за бижута YAGODA на Ваня Щерева и Надя Офан. Oт 8 декември те предлагат бурканчета с истински мед и други еко продукти от Mastercard.

Снимка на брандирани торби и емайлирани канчета за топли напитки.
Източник снимка: Imp-Act Agency.

“Тази година имаме едно голямо послание към всичките си картодържатели по света - включете се в спасяването на природата”, споделя Ваня Манова, мениджър на Mastercard за България, Северна Македония, Албания и Косово. “Тази украса е нашият подарък за софиянци, с благодарност, че стотици от тях се включиха в нашите инициативи - картирахме градски дървета, чистихме Струма, спасяваме мечките, отглеждаме кошери. Горда съм със свършеното досега, но това поставя само началото на нашия ангажимент”.

Дейността на MasterCard

През изминалата година Mastercard:

  • осиновява кошери с над 40 млн. пчели с истински мед на Pollenity;
  • подкрепя акцията на Harmonica Organic Foods, в която са събрани над 1200 чувала с боклук и 600 кг рециклирана пластмаса от поречието на река Струма;
  • участва в старта на първата дигитална карта на дърветата в България на инициативата “ЕдноДърво” и отбелязването на над 13 000 градски дървета на нея;

С всяка транзакция през годината, българските клиенти на компанията са допринесли за засаждане на 20 000 дървета в най-пострадалите от обезлесяване райони в света, като част от мащабната инициатива Priceless Planet.

Снимка на украсата в района.
Източник снимка: Imp-Act Agency.
Хора около маси щъркели, край тях има украса, на заден фон се вижда книжарница.
Източник снимка: Imp-Act Agency.
Близък кадър на украсата от пчели с коледни шапки и коледни лампички.
Източник снимка: Imp-Act Agency.