Нагледно: Отворена беседа №11 с актьора Валентин Ганев в район "Средец".

близък кадър на лицето на Валентин Ганев на черен фон.
Валентин Ганев. Снимка: Facebook страницата на събитието.

Защо това е важно: Столичният район “Средец” продължава своята поредица от отворени срещи-беседи между артисти/интелектуалци и публика. Идеята е да се създаде атмосфера за открит, свободен и приятелски разгвор, обмяна на идеи и енергия, “ноу-хау” за изкуството, живота, света и както накратко го описват организаторите - за всичко.

Днес, 11 февруари, петък, от 19:00 ч., в Народно читалище “Славянска беседа 1880” ще се проведе единадесетата такава беседа. Гост ще бъде актьорът Валентин Ганев, а водещ ще е Радослав Чичев. Входът е свободен, но ще се спазват всички противоепидемични мерки за събития на закрито.

Събитието е част от проект на район “Средец”. Инициативата се реализира с подкрепата на Столична община (СО) и е част от Календара на културните събития на града.

Кой е Валентин Ганев?

Ето представянето на Ганев от организаторите:

Валентин Ганев завършва актьорско майсторство във Всерусийския държавен институт за кинематография в Москва през 1981 г. в класа на Сергей Бондарчук. Работил е в Драматичен театър Перник, Драматичен театър “Сълза и смях”, Драматичен театър “София”, Малък градски театър “Зад канала”. От 1996 г. е в трупата на Народен театър “Иван Вазов”. Изиграл е над шейсет театрални роли. Носител е на три награди “АСКЕЕР” за водеща мъжка роля, на награда “Икар” през 2001 г. за най-добра мъжка роля, на награди от фестивалите в Благоевград, Враца, Шумен и др.

Започва да се снима в киното през 1967 година - участва във филма “Свирачът”. Валентин Ганев играе и в “Белгийският крал”, “Маймуна”, “Врагове”, “Дъвка за балончета” и десетки други филми.

Facebook събитието ще откриете тук.