Нагледно: Студентският клуб StartUP Благоевград организира хибридна конференция по предприемачество.

Илюстрация за събитието. Космическо звездно небе - тъмно и със звезди. Цветни елементи - планети, футуристични форми, логото на StartUP Благоевград вляво, долу в средата има човек, с поглед към бъдещето.
Илюстрация за събитието. Източник: StartUP Благоевград.

Защо това е важно: StartUP конференцията е ежегоден форум, който среща на едно място предприемачи, инвеститори, студенти и млади хора, които искат да стартират собствен бизнес. Целта му е да пробуди предприемачески дух у младите хора в България и да им покаже как да превърнат своите идеи в успешен бизнес.

StartUP 2021 – Поглед към бъдещето

Конференцията тази година ще се проведе на 21 ноември, неделя, и има за цел да покаже процесите, които ще заменят текущите практики на бизнеса и предприемачеството. Събитието ще се фокусира над няколко сфери: крипто валути, биотехнологии, изкуствен интелект (AI), deep tech – компании, базирани на научни открития и инженерни иновации и автомобилния свят. Тези индустрии ще бъдат разгледани през призмата на различни теми, които включват блокчейн, финтек, биометрични системи, устойчивост, възобновяема енергия и електрически автомобили. Facebook събитието ще откриете тук. Входът е свободен.

“Показваме бъдещето в редица бизнес сфери и какво ново ни чака на хоризонта”, каза Никол Пеева, президент на StartUP Благоевград.

За първи път конференцията ще е в хибриден формат. Това означава, че ще има живо предаване през Facebook страницата на клуба, в партньорство с Launchee - първокласно място за онлайн и хибридни събития, семинари и обучения в центъра на София.  По едно и също време студентите от Американския университет в България ще могат да гледат събитието в театър „Карл Джераси“ на територията на кампуса, ако имат „зелен“ сертификат. Зрителите ще могат да избират между това да гледат конференцията от удобството на дома си или да дойдат с приятели на място в театъра. Там ще могат да участват в различни раздаванки с награди (giveaway) и да разгледат спонсорите на събитието и техни продукти. Половината лектори ще присъстват онлайн, а другата половина ще са на място в студиото на Launchee, тъй като има гости от България и от други държави.

Кои са имената тази година?

Имената на лекторите са Георги Манолов, Михай Драгичи, Деан Безлов, Деница Тюфекчиева, Владимир Табутов, Венцислав Топузов, Невил Мчина, Ксавие Марсенак, Спас Керимов, Георги Костадинов, Теодоси Теодосиев, Йонко Чуклев и Виктория Маркилева. Техният опит е в сферите на блокчейн, крипто валути, финтек, биометрични системи, deeptech, изкуствен интелект, възобновяема енергия, устойчивост, биотехнологии, електрически автомобили, роботика и автоматизация. Компаниите, в които те работят или оглавяват, са Nexo, PayByFace, ROITI, Invisible Foods, Nasecomo, Kinetik, Kelvin Health, Printivo, PARA, Hec Solar, Propy, and MYX.

Събитието започва точно в 11:00 и приключва в 16:00. Разговорите са организирани в три отделни панела с почивки между тях. Пълния график и още любопитна информация можете да видите на сайта на клуба.

Скрийншот от сайта на клуба с панелите по време на конференцията. Три панела с по четирима лектори във всеки от тях. Виждате се имената на лекторите, техните компании, дейности и линкове към профили в социалната мрежа LinkedIn.
Панелите по време на конференцията. Източник: StartUP Благоевград.

Каква е дейността на StartUP Благоевград?

StartUP е клуб към Американския университет в България, който цели да промотира предприемачеството на територията на цялата страна.

"Нещо, което много хора не знаят, е, че ние не се събираме, за да създаваме бизнеси, а организираме събития, които популяризират предприемачеството. Събираме предприемачи от целия свят и хора с интерес в тази област", каза Пеева.

Събитията на клуба посещават не само хора с опит и студенти, а и ученици, които гледат и се състезават в някои от инициативите. StartUP е отворена платформа за любопитни хора. Не е необходимо човек да има бизнес идея, за да се включи към някой от екипите, които участват в ежегодното състезание за създаване на компания в рамките на два дни - StartUP уикенд. Нужни са само талант и желание, сподели Пеева.

Тазгодишната конференция е като своеобразно продължение на изданието от миналата година. Тогава гостите и посетителите са разгледали процесите, които се развиват в момента, в света на бизнеса и предприемачеството. Сега организаторите отправят поглед към бъдещето.

"Представяме теми, от които много хора се интересуват, и мислим, че биха им били полезни. Вярваме, че това са сфери, които ще имат ключово значение за бъдещето ни не само като нация, а и като вид в идните десетилетия", допълни Пеева.

“Нагледно” е медиен партньор на събитието.