Нагледно: Теснолинейката Септември - Добринище се движи с нова визия и вагон за отдих.

Влаковата композиция на теснолинейката. Източник: сайтът на "Пиринско".

Защо това е важно: От началото на месец юли, влакът по теснолинейката с маршрут Септември - Добринище е с нова визия. Това се случи, след като Български държавни железници (БДЖ) даде вагоните за реклама на компанията, която произвежда бирата “Пиринско”. Теснолинейката свързва Добринище с главната железопътна линия №1 - София - Пловдив - Бургас.


От официалното съобщение по темата, става ясно, че това е първият такъв голям рекламен проект на БДЖ. Припомняме за промените в ръководството на БДЖ от края на месец юни.


Идеята на рекламата е да се привлекат повече хора, които да донесат допълнителни доходи за железниците, за да се подобри пътуването с влак. Освен брандирането на теснолинейката, “Пиринско” ще облагородят районите около жп гари и спирки по маршрута на влака. Ще се изградят кътове за отдих и маршрутни туристически табели. Вижте виртуални гледки от маршрута, интерактивна карта и информация за интересни локации и забележителности на сайта на инициативата - навънспиринско.bg. 

Вагон на теснолинейката с реклама на "Пиринско". Източник: GoGuide.
Вагон на теснолинейката с реклама на "Пиринско". Източник: GoGuide.


По маршрута на теснолинейката се намира най-високата гара на Балканския полуостров - гара Аврамово - на 1267 м. надморска височина. Още снимки и информация можете да видите в този материал на GoGuide.

ЖП линиите на теснолинейката. Източник: сайтът на "Пиринско".
ЖП линиите на теснолинейката. Източник: сайтът на "Пиринско".