Нагледно: Ученици от столицата преминаха обучение в “R&M България Производство”.

Скрийншот на фейсбук страницата на R&M.
Източник: Facebook страницата на R&M.

Защо това е важно: 11 ученици от столични гимназии са завършили успешно производствена практика в компанията “R&M България Производство”. Тя е водещ производител на продукти и системи за комуникационни мрежи и мрежи за данни. Българският клон е част от швейцарската компания Reichle & De-Massari

В програмата са се включили осем ученици от 10 и 11 клас от Професионална гимназия по телекомуникации в София и трима ученици от 11 клас от Софийска професионална гимназия по електроника (СПГЕ) “Джон Атанасов”. През месец юли, в рамките на две седмици, учениците са работили в центровете на “R&M България производство” - Кабели, Компоненти и Платформи.

На четирима от учениците са предложени летни позиции, за да натрупат допълнителен опит през лятната ваканция.


Станка Стоянова, директор на отдел “Човешки ресурси”, коментира за Technology.bg: 

“Гордеем се, че “R&М България Производство” продължава традицията и дава възможност на ученици да натрупат опит по време на производствените практики през лятото. За нас е изключително ценно да обучаваме млади хора и да им предоставяме шансове за кариерно развитие. Благодарим на ръководителите и екипните лидери в звената, в които се обучаваха учениците, за това че проявиха ангажираност и ги запознаха с добрите практики в производството, които ще използват успешно в бъдещата си професионална реализация. Вярваме, че в бъдеще ще продължим доброто сътрудничество и с двете гимназии, с които работихме тази година”.


Още по темата разказват колегите от Technology.bg.