Нагледно: Вечерните полети на Летище София ще се обслужват само на Терминал 2 от 9 август.

Летище София, Терминал 2, снимано отвън.
Летище София, Терминал 2. Снимка: By Apostoloff - Собственоръчно заснето, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=9266372

Защо това е важно: От официалното съобщение на Летище София се разбира, че от понеделник, 9 август, всички полети, които пристигат между 20:00 ч. вечерта и 8:00 ч. сутринта, ще бъдат обслужвани само на Терминал 2. Целта е да се улесни по-бързата обработка на документи и преминаване на пътници.

Промяната няма да засегне полетите, които кацат преди 20:00 ч. на Терминал 1. Всички бизнес полети, без значение от времето на кацане, ще продължат да бъдат обслужвани от Терминал 1.

От 7 август, неделя, пристигащите дневни полети на авиокомпания Wizz Air от Лондон-Лутън (LTN), Бари (BRI), Ларнака (LCA), Ница (NCE) и Копенхаген (CPH) ще кацат на Терминал 2. Заминаващите полети до тези дестинации ще продължат да се изпълняват от Терминал 1 се посочва в изявлението.

Решението е взето по инициатива на мениджърския екип на “СОФ Кънект” и след обсъждане с Главна дирекция “Гранична полиция”, Столичната регионална здравна инспекция и наземните оператори.

Заради промяната, безплатният междутерминален транспорт на летището става денонощен и ще превозва пътници и в часовете между 20:00 - 8:00.

Към момента на публикуване на статията - 17:47, петък, 6 август - според информация от Flightradar24, има 20 полета, потеглящи и пристигащи, от и на Летище София.

Към момента на публикуване на статията - 17:47, петък, 6 август - според информация от Flightradar24, има 20 полета, потеглящи и пристигащи, от и към Летище София. Карта на полетите.
Източник: Flightradar24.