За нас

Създадохме “Нагледно”, защото вярваме, че имаме за какво да поговорим. Вярваме, че хората искат да го чуят. Сигурни сме, че има други като нас, които искат промяна. Тази промяна, според нас, започва с развитието на локалната журналистика. Крайната цел не може да бъде постигната за ден или два. Ще отнеме много време, но това причина ли е да не опитаме?

Ние вярваме, че качеството на журналистиката и успехите на работещите в сферата зависят от силата на обществото. Изглежда в търсенето на сензации забравихме, че имаме нужда от журналисти, които не се страхуват да разследват, да задават истински въпроси и да търсят отговорност от правилните хора. Излишно е да казваме, че свободата на медиите е важна. Доскоро числото, което циркулираше в публичното пространство, беше 111. Сега е 112. През 2006 г., това число беше 35. Вярваме, че 112 не е финална присъда, но е достатъчно красноречив признак.

Нашето желание е да създадем силна локална журналистика, която информира хората. И тук не става въпрос за това НИЕ да ВИ кажем истината, НИЕ да ВИ кажем какво да мислите. Става въпрос за това да Ви представим всичко, което сме открили по дадена тема и Вие сами да оформите мнението си. Това е основната ни цел. А там, където включим нашите мисли, те винаги ще бъдат ясно обозначени. Защо? Защото искаме да създадем диалог. Не искаме да говорим на Вас, а с Вас.

Човешкият мозък се дави в бездънни океани от информация. Медиите и новинарските портали продължават да наливат все повече и повече съдържание, което на практика затормозява умовете ни, вместо да обогатява знанията ни. Борбата за всеки клик е безмилостно жестока. Опитваме се и винаги ще се стремим да подбираме и да ви показваме теми, които наистина заслужават вниманието ви. Няма да вървим по утъпканите коловози на сензационната журналистика, а по-скоро искаме да ви поканим да вървим заедно по пътя, който ще ни отведе до откриването на истината.

Към нашия коментар ще добавим и визуални елементи, чрез които искаме да представим най-важните моменти от историята. Тепърва започваме и искаме да се развиваме заедно. Смятаме, че журналистиката е еволюирала достатъчно, за да направи следващата крачка в начина на комуникация с читателите. Има и по-добра комбинация от текст със снимки. Ще ви я покажем. Нагледно.